Blessurepreventie

Paardrijden is een teamsport! Om succes te behalen is het van groot belang dat jouw paard blessurevrij is en blijft.

Wanneer je je paard 'ineens' met blessure aantreft is de kans groot dat de geblesseerde pees, spier of het gewricht daarvóór al overbelast was!


Overbelasting en weefselschade
Bij een te grote en/of langdurige belasting raakt het weefsel (de spier, pees, het gewricht) beschadigd en heeft onvoldoende tijd om te genezen. Het raakt overbelast. Weefselschade kan zich ook vormen na bijvoorbeeld struikelen, aantikken, stoten, uitglijden etc. Beschadigd weefsel kan snel overbelast raken omdat het moet genezen om volledig te kunnen functioneren. Dit maakt het weefsel extreem gevoelig voor blessures.

Ook voordat zich een blessure heeft gevormd kan weefselschade door overbelasting of uitwendige factoren zorgen voor prestatieverlies.

De waarde van thermografie
Jouw paard is net als jij topsporter en gemotiveerd om hard te werken, waar wij een stap terug doen in training bij lichamelijke klachten, zal je paard zich altijd 100% blijven inzetten. Door jouw paard uitgebreid te scannen met onze infraroodcamera kunnen we weefselschade in vroeg stadium herkennen.  Zo kan er op tijd actie worden ondernomen; door behandeling en training aan te passen aan de behoeftes van jouw paard kunnen blessures voorkomen worden.

Wij adviseren om uw sportpaard(en) periodiek te laten scannen. Dit zorgt ervoor dat we afwijkingen tijdig kunnen opmerken.

Een preventieonderzoek is extra uitgebreid, dit betekent dat we het paard zowel voor als na beweging scannen. Afhankelijk van het paard en uw wensen is dit aan de longe of onder het zadel. Na beweging onder het zadel is ook een zadelcheck inclusief.Investering incl. BTW

Om uw paard zo goed mogelijk te monitoren bieden wij trajecten aan met verschillende interval periodes. Een traject bestaat uit 1 jaar.

Ondergenoemde prijzen zijn voor 1 paard excl. reiskosten.
Wilt u meerdere sportpaarden preventief laten scannen? Neem dat contact op voor een prijsindicatie.

Preventie traject met interval van 6 maanden

€180,- per scan
€360,- per jaar

Preventie traject met interval van 4 maanden

€165,- per scan
€495,- per jaar

Preventie traject met interval van 3 maanden

€150,- per scan
€600,- per jaar

Wij begrijpen dat u misschien eerst wilt kennismaken, met mij en met thermografie. Daarom bieden wij ook een kennismakingsonderzoek aan.
Tijdens deze kennismaking maken we een korte scan van uw paard zodat u een beeld heeft van hoe een onderzoek in zijn werk gaat. Daarna zullen we de gemaakte opnames bespreken en beantwoord ik uiteraard al uw vragen. Investering €100,-

Belangrijke informatie

Heeft u vragen of wilt u een traject starten? Neem contact met ons op